• Imprimeix

"Vius connectat. Conduint desconnecta"

El Servei Català de Trànsit (SCT) endega una campanya sota el lema Vius connectat. Conduint desconnecta per conscienciar el conjunt de conductors i conductores de Catalunya del perill de les distraccions relacionades amb els aparells electrònics i la telefonia mòbil durant la conducció, atès que al 2014 les desatencions al volant i manillar van ser la primera causa de la sinistralitat amb víctimes de les carreteres catalanes.

L’objectiu de l’acció de sensibilització viària Vius connectat. Conduint desconnecta, que s’emetrà a televisió, ràdio, premsa, internet i cinema, és incitar a la reflexió sobre el fet que distreure’s durant la circulació a través de la manipulació del dispositius electrònics, com els telèfons mòbils, aparells reproductors de música o GPS, pot provocar accidents de trànsit amb víctimes. Els elements de la campanya són:

  • Dos espots de 30”
  • Una falca de 25”
  • Tres gràfiques i les adaptacions als diferents mitjans escrits i online

 

La difusió s’iniciarà aquesta Setmana Santa i s’allargarà fins al novembre de 2015. Es reforçarà l’emissió durant els períodes festius que registren una elevada mobilitat.

Per reforçar aquesta acció, l’SCT ha desenvolupat l’app Conduint per a mòbils Android que permet als conductors evitar distreure’s amb aquests elements de telefonia mentre condueixen. Aquesta aplicació és de descarrega gratuïta (Google Play). 

Data d'actualització:  01.04.2015