• Imprimeix

"Al volant, tria el bon camí"

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT) han posat en marxa una campanya sota el lema Al volant, tria el bon camí, que s’emetrà a televisió, ràdio, premsa, internet i cinema, per conscienciar la ciutadania dels riscos de la conducció i reduir els accidents de trànsit. Aquesta acció de conscienciació viària incideix en dues qüestions, d’una banda les causes que provoquen els accidents i de l’altra les  conseqüències que de vegades poden ser tràgiques amb l’objectiu de posar de relleu que majoritàriament els accidents viaris no responen a fets fortuïts. En aquest sentit, la campanya pretén contribuir a prendre consciència que les conductes imprudents i irresponsables al volant poden tenir conseqüències dramàtiques. 

L’acció comunicativa consisteix en dues històries de vida que mostren situacions quotidianes i realistes i que es creuen tràgicament en un sinistre viari: 

  • Història 1: El protagonista, en Pau, un home de 36 anys, que agafa el cotxe després d’haver consumit algunes copes amb amics i no haver descansat prou. Decideix tornar a casa en cotxe i condueix sense el cinturó de seguretat cordat.  
  • Història 2: Els protagonistes són l’Albert i l’Anna, pares d’en Marc i la Clàudia, que agafen el cotxe amb presses perquè fan tard sense instal·lar-hi els sistemes de retenció infantil adequats i, a més, l’Anna manipula el mòbil mentre condueix. 

L’encreuament de les dues històries on conflueixen diverses imprudències (distraccions, consum d’alcohol i no ús dels sistemes de seguretat passiva)  mostra un final tràgic: en Pau i la Clàudia moren arran del sinistre, l’Albert i el Marc resulten ferits greus i l’Anna resulta ferida lleu. 

 

Els elements de la campanya són: 

  • Tres espots, dos de 35” i un de 20”
  • Dues falques de 30” i 20”
  • Dues gràfiques horitzontals i dues verticals, i les adaptacions als diferents mitjans escrits i online

  

Període de difusió 

La difusió s’allargarà fins al 31 de desembre d’enguany. Es reforçarà l’emissió durant els períodes festius que registren una elevada mobilitat

Data d'actualització:  15.07.2016