• Imprimeix

Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

SIAVT

El dilluns 26 de març de 2012 el Servei Català de Trànsit (SCT) va posar en marxa el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), una iniciativa pionera a l’Estat espanyol i que ofereix a les víctimes i familiars d’un accident de trànsit un servei d’ajuda, orientació i informació perquè puguin realitzar els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant un accident de trànsit.

El SIAVT posa a disposició de l’usuari un telèfon gratuït, el 900 100 268, al qual es pot trucar de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 20 h. A partir del 17 de novembre l’horari s’amplia de 9 a 20 h els 365 dies de l’any. 

A més, l’SCT ha editat el manual del SIAVT, una guia adreçada a les víctimes d’accident de trànsit i als seus familiars i que ofereix orientació en les qüestions jurídiques, administratives, socials i psicològiques que es plantegen arran d’un sinistre. Les persones que vulguin adquirir el document, podran demanar-lo a través del formulari de la bústia de contacte del Servei Català de Trànsit.

Per donar a conèixer aquest servei quan es va posar en funcionament l’SCT va fer una campanya informativa que es va difondre a través de les principals emissores de ràdio generalistes i a més, es van emetre càpsules informatives a 8TV i a RAC-1.

Data d'actualització:  17.11.2016