• Imprimeix

Benvinguda de la directora

Directora del Servei Català de Trànsit

Benvinguts i benvingudes al portal corporatiu del Servei Català de Trànsit (SCT), l’organisme de referència a Catalunya de la gestió de la mobilitat i de les polítiques de seguretat viària.

Aquest web té com a objectiu ser una eina d’informació i de comunicació útil, eficient i eficaç entre l’SCT i vosaltres, els ciutadans.

La nostra fita és que trobeu en aquesta plataforma, de manera clara i accessible, les pautes per fer gestions i tràmits; que pugueu obtenir informació fefaent sobre l’estat de la xarxa viària en temps real; que tingueu eines de consulta sobre la normativa i legislació vigent en aquest àmbit; que pugueu consultar el servei d’ajuda, orientació i informació a víctimes en cas d’accident de trànsit, i que tingueu al vostre abast totes les accions i tasques que desenvolupem en matèria de seguretat, educació, formació i conscienciació.

Un web que, en definitiva, es perfila com un element més de les xarxes socials a l’abast de tota la ciutadania.

En el transcurs dels darrers anys el número de víctimes de trànsit ha experimentat una reducció significativa, però no és suficient per a nosaltres, igual que no ho és per a la nostra societat. Més enllà de notícies, d’estadístiques, d’augments o reduccions de sinistralitat, els mal anomenats accidents de trànsit causen molt dolor, molta pena i patiment a milers i milers de famílies, i evitar-ho és a les nostres mans. En poden estar segurs!

Mentre hi hagi víctimes no ens podem relaxar ni caure en l’autocomplaença, i per això el Servei Català de Trànsit no defalleix en la lluita contra la sinistralitat i continua treballant amb esforç, passió i tenacitat per esdevenir un país líder en la reducció de víctimes i en polítiques de seguretat viària i mobilitat segura, saludable i sostenible.

Volem arribar a l’objectiu de visió zero, sense víctimes mortals ni ferits amb seqüeles greus per a tota la vida. Aquest és el millor dels objectius pels quals es pot treballar, salvar vides, però cal que ho fem plegats, adoptant com a propi aquest objectiu comú i apostant per una responsabilitat compartida en seguretat viària.

Esperem que aquesta plataforma sigui un element més de col·laboració i cooperació de tothom i que anem tots junts per donar una millor resposta a les necessitats de mobilitat de la nostra societat.

 

Eugenia Doménech 
Directora del Servei Català de Trànsit

Data d'actualització:  02.07.2015