• Imprimeix

I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària (28/04/2015)

 

 

El Servei Català de Trànsit va organitzar el I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària el 28 d’abril de 2015 a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. En el simposi es va analitzar el paper de la dona en la mobilitat a través de la participació d’experts del país i internacionals.

Per a l’organització d’aquest congrés, l’SCT va valorar diversos indicadors obtinguts amb la coordinació interdepartamental i la col·laboració amb entitats privades que permeten prefixar alguns comportaments en relació a la circulació segons el sexe dels conductors, com per exemple que només un 7,3% de les persones que assisteixen als cursos de recuperació del permís per punts són dones (896 de 12.358). A més, en l’Anuari Estadístic d’Accidents de Trànsit a Catalunya del 2013, s’especifica que entre les 232 víctimes mortals identificades per sexe, 177 eren homes (77%) i 55 eren dones (23%).

En el simposi es va posar de relleu els possibles avantatges que ha pogut tenir la incorporació creixent de la dona en les últimes dècades com a protagonista actiu de la mobilitat a Catalunya. Els ponents van tractar temàtiques com la percepció del risc, la integració del gènere en les darreres campanyes de comunicació, la exteriorització de la ira, la diferència de comportaments i hàbits en relació a mobilitat així com la conducció fonamentada en valors.

Amb aquest congrés l’SCT ha volgut continuar posicionant-se com a organisme de referència en la lluita contra l’accidentalitat viària, a través del qual, i tal com marca el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020, es promou una política d’anàlisi i actuació sobre grups específics, en aquest cas el condicionant del gènere, per tal d’arribar a l’horitzó 2020 amb una reducció de la sinistralitat del 50% respecte del 2010 i a l’horitzó 2050 amb la visió zero que marca la Unió Europea.

Durant el congrés l’SCT va lliurar els Premis de Seguretat Viària a persones i entitats que han desenvolupat una tasca rellevant per tal de millorar la seguretat viària a Catalunya.

Vídeo recull anàlisis i reflexions

Aquest vídeo recull anàlisis i reflexions entorn la seguretat viària i les dones de diversos experts en mobilitat segura o en polítiques de gènere que van participar al I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària:

Data d'actualització:  28.04.2015