• Imprimeix

I Jornada de les Víctimes d'Accidents de Trànsit (26/10/2006)

I Jornada de les Víctimes d’Accidents de Trànsit

L’any 2006 el Servei Català de Trànsit va organitzar la primera jornada dedicada a les víctimes d’accidents de trànsit, sota el títol "Les Víctimes de la Guerra Viària. Històries de l’Endemà". El principal objectiu d’aquesta jornada era conscienciar del drama social que comporten els accidents de circulació i donar veu a les persones que directament o indirectament n'han patit les conseqüències.

En aquest sentit, la problemàtica de les víctimes dels accidents de trànsit es va abordar des de diversos punts de vista i perspectives professionals. Un dels àmbits de reflexió van ser les conseqüències psicosocials amb què s’han d’enfrontar les persones que han patit un accident i les seves famílies, com ara els processos de rehabilitació física i psicològica o la reinserció laboral.

Un altre dels temes de discussió van ser els aspectes legals de la violència viària, sobre el quals van debatre persones vinculades a associacions de víctimes, a asseguradores i al món de l’advocacia.

Per últim, es va analitzar el valor mediàtic que tenen les víctimes dels accidents de trànsit i l’eficàcia de les campanyes publicitàries en una taula rodona que va comptar amb la participació de periodistes especialitzats en informació viària, publicistes i psicòlegs.

Data d'actualització:  06.08.2006