• Imprimeix

V Jornada de les Víctimes d'Accidents de Trànsit (13/11/2013)

"Junts podem" va ser el lema de la V Jornada de les Víctimes d’Accident de Trànsit, organitzada pel Servei Català de Trànsit (SCT) per commemorar el Dia Mundial de les Víctimes d’Accident de Trànsit. L’acte, que va ser inaugurat pel conseller del Departament d’Interior, Ramon Espadaler, i clos pel director de l’SCT, Joan Josep Isern, va tenir lloc el 13 de novembre de 2013 a la Sala d’Actes del Departament d’Interior.

“A la jornada, el cap del Departament de Psiquiatria de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Miquel Casas, va presentar l’estudi Avaluació i tractament dels factors psicopatològics implicats en la conducció de risc i sinistralitat viària, impulsat per l’SCT, el Departament d’Interior i el Departament de Salut. També hi va intervenir el psicòleg de l’Àrea de Rehabilitació Neuropsicosocial de l’Institut Guttmann, Joan Saurí, i hi van participar les associacions de víctimes AP(A)T, STOP Accidentes Catalunya i TRACE.

“En el transcurs de la V Jornada de les Víctimes d’Accident de Trànsit es van projectar reportatges audiovisuals sobre persones que han utilitzat el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) i també la vivència de dos familiars de víctimes mortals d’accident de trànsit, l'Eba Álvarez i el Ricard Rodríguez. Un altre material difós a l’acte va mostrar el testimoni de causants de sinistres viaris, dos dels quals estan complint penes de presó. La jornada va ser presentada i moderada pel periodista Joan Torruella.

Data d'actualització:  13.11.2013