• Imprimeix

Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit (13/11/2015)

Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit

El Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit (SCT), com cada any, commemoren el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit, que se celebra el tercer diumenge de novembre. El 13 de novembre l’SCT ha fet un acte en record de les víctimes d’accidents de trànsit sota el lema És temps de recordar. Digues no a la violència viària”.

Amb aquest acte, i els que també duen a terme les diverses associacions de víctimes, es pretén recordar les víctimes dels sinistres viaris, però també les seves famílies i el seu patiment. I, paral·lelament, sensibilitzar i donar a conèixer l’abast irreversible que pateixen les famílies quan algun familiar mor o té seqüeles per a tota la vida. "És temps de recordar. Digues no a la violència viària”.

Cal recordar que el 2014 a Catalunya van morir 230 persones en sinistres viaris, 1.988 van resultar ferides greus i 20.199 van patir ferides de diversa consideració.

Alguns dels actes previstos per les associacions de víctimes són: 

PAT-APAT:

  • 14 de novembre a les 20.30 h: Concert benèfic amb Rosa Zaragoza , amb el títol “Quan cauen les ales del cor”, a la cripta de la Sagrada Família.
  • 15 de novembre a les 12.30 h: Pregària interreligiosa a la sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona (plaça del Rei, Barcelona). Amb la participació de representants de diferents religions i de la Coral Sant Josep Oriol. També es podrà visitar l’exposició “Els rostres de les xifres”.

 

STOP ACCIDENTES: el 15 de novembre a les 12.00 h a la glorieta del Parc de la Ciutadella de Barcelona: lectura de manifest, lectura de poemes i escrits dels familiars i víctimes, diverses actuacions musicals i l’activitat “La carretera dels desitjos”.

A banda es procedirà a la il·luminació del Temple del Tibidabo sota el lema “El llum de la esperança” en senyal de record i amb el desig de que no hagi més víctimes de trànsit.
Data d'actualització:  13.11.2015