• Imprimeix

VI Jornada de seguretat viària local (27/11/2012)

L’objectiu de la VI Jornada de seguretat viària local és avaluar els resultats de l’aplicació dels Plans de Seguretat Viària al territori català i proposar mesures de baix cost que contribueixin a la pacificació del trànsit en vies urbanes i camins municipals. La trobada tindrà lloc el 27 de novembre, de 9 a 14 h a l’espai Francesca Bonnemaison, al carrer Sant Pere més Baix, 7, de Barcelona.

Quant al primer bloc de la jornada, en els darrers anys, molts municipis catalans han elaborat Plans locals de seguretat viària amb l’objectiu d’ordenar el conjunt de mesures, recursos i accions necessàries per aconseguir reduir la sinistralitat en els àmbits urbans. Per aquest motiu, durant la trobada es presentarà l’avaluació de l’aplicació d’aquests plans, per tal de posar en comú les conclusions extretes de la tasca realitzada conjuntament entre els municipis i les administracions implicades.

Pel que fa al segon bloc de la jornada, considerant l’actual context de restriccions pressupostàries, els municipis han començat a idear i implementar mesures que, amb actuacions de ràpida execució i reduït cost, permeten pacificar el trànsit i guanyar en qualitat de vida. Aquestes mesures es donaran a conèixer en el transcurs de la trobada. D’altra banda, fora dels àmbits urbans, les xarxes de camins municipals també constitueixen vies en les que es poden aplicar solucions de reduir la sinistralitat transposant actuacions ja implementades amb èxit en les vies de la xarxa local.

Data d'actualització:  09.11.2012