Accés al contingut Accés al menú de la secció
Trànsit  > Informació viària
 

Informació viària

Us informem que per consultar l'estat del trànsit podeu trucar al 012
Fora de Catalunya: 902 400 012
Des de l'estranger: 00 34 902 400 012

 
Ofereix la informació completa de l'estat del trànsit mitjançant el Mapa Continu de Trànsit (MCT), incloent les càmeres del trànsit, les incidències viàries i els panells de missatge variable.
Informació en temps real de les incidències i afectacions de trànsit a la xarxa viària de Catalunya.
Calendari d’Operacions Especials de Circulació, Ordenació i Regulació de Trànsit, Proves Esportives i Esdeveniments Extraordinaris, amb requeriment de MESURES ESPECIALS, previst per a l'any 2015
El Servei Català de Trànsit participa en l'elaboració de l'estudi EuroRAP, el qual valora la probabilitat de patir un accident amb morts i ferits greus en un tram concret de carretera, en funció del tipus de via i la intensitat mitja diària (IMD).
Facilita tota la informació que poden necessitar els professionals del transport.

Troba les possibles rutes per viatjar per carretera entre diversos municipis de Catalunya, Espanya i el Món. A les rutes que transcorren a Catalunya es superposen les incidències de trànsit actuals.

El Centre d'Informació Viària de Catalunya té com a funció principal informar els usuaris de l'estat del trànsit.
Servei web per obtenir els itineraris idonis d’acord amb la XIMP – Xarxa d’itineraris de mercaderies perilloses- i els criteris de circulació establert en la Resolució anual de restriccions a la circulació del SCT, per als vehicles de transport de mercaderies perilloses que duen panells taronja de senyalització reglamentaris.
La velocitat variable és una eina de gestió del trànsit que permet modular la velocitat a la baixa en funció de les congestions, les incidències viàries, el mal temps i la contaminació. Des del 2009, diversos accessos a la capital catalana s'han anat equipant amb aquest sistema

Des del setembre de 2014, el carril bus-VAO de la C-58 entre Barcelona i Ripollet està obert en els dos sentits de la marxa permanentment per a tots aquells vehicles que estan autoritzats a utilitzar-lo. Amb aquest canvi es pretén assolir un canvi modal cap a una mobilitat més segura i sostenible.

Telèfons d'altres organismes relacionats amb la gestió del trànsit.