• Imprimeix

Sistema de velocitat variable

La velocitat variable és una eina de gestió del trànsit que permet modular la velocitat a la baixa en funció de les congestions, les incidències viàries, el mal temps i la contaminació. Des del 2009, diversos accessos a la capital catalana s’han anat equipant amb aquest sistema.

Diversos accessos a la capital catalana estan equipats amb la velocitat variable, un sistema de control dinàmic de la velocitat que permet modificar el límit de velocitat, sempre a la baixa respecte al màxim establert, a través d’uns panells lluminosos, en funció de les situacions de congestió, de possibles incidències de seguretat viària (accidents, incidents, obres, treballs de manteniment...), de les condicions de contaminació i de les inclemències meteorològiques (pluja, boira, vent...).

Els avantatges de la velocitat variable són:

  • Es tracta d’una eina precisa i eficaç per a la gestió de les incidències viàries (previstes i no previstes) a través de la gestió de la velocitat.
  • Redueix i minimitza la severitat de les congestions.
  • Redueix les aturades i arrencades dels vehicles, aconseguint una mobilitat més homogènia.
  • Millora de la seguretat viària i reducció de la sinistralitat, ja que en homogeneïtzar la velocitat es redueix la probabilitat que es produeixin accidents.

foto_velocitat_variable

mapa_velocitat_variable_complert
Data d'actualització:  22.04.2013