• Imprimeix

C-ROADS

Logo del projecte C-ROADS

El C-Roads és una plataforma de la UE en la que cooperen 16 països, entre ells, Espanya, per implementar serveis C-ITS: comprenen un grup de tecnologies i aplicacions que permeten un intercanvi de dades (comunicació sense cable) entre vehicles (V2V) o entre el vehicle i la infraestructura (V2I o I2V).

Per poder recopilar tota aquesta informació, a part de desenvolupar  tecnologies i serveis: V2V i I2V, s’han d’implementar infraestructures vials intel·ligents, connectades i preparades per l’automatització.

També s’harmonitzen solucions a nivell europeu: convergència, interoperabilitat i escalabilitat.  La interoperabilitat es verifica a través dels pilots implementats en els diferents països.  Per exemple, C-ROADS Spain compta amb 6 pilots: el Català, el  Cantàbric, el Siscoga, el Madrid M30, l’Andalús i el de la DGT 3.0.

Els serveis C-ITS del pilot Català de C-ROADS són els següents:

  • IVS (In Vehicle Signage): Senyalització a l’interior del vehicle dels límits de velocitat, limitació d’avançaments i altra informació de seguretat viària.
  • Avís d’obres o treballs de manteniment a la carretera a l’interior del vehicle.
  • Detecció d’ona de xoc.
  • Detecció de vehicle lent o aturat.
  • Vehicle sonda: Recollir les dades dels vehicles que circulen per analitzar-les i prendre decisions per a una millor gestió del trànsit

El projecte té una durada de 3 anys i mig (2017-2020).

El Servei Català de Trànsit és membre de l'Administration Advisory Board (des de juliol 2018) de la plataforma europea C-ROADS.

Enllaços relacionats

Data d'actualització:  09.11.2018