• Imprimeix

CAPTIVE (Finalitzat)

logo_captive

CAPTIVE era un projecte de la Comissió Europea DGTREN que tenia per objectiu examinar l’estat de les diferents legislacions dels estats membres de la Unió Europea respecte a l’aplicació de les sancions de trànsit a infractors no residents.

CAPTIVE es va construir a partir dels treballs dels projectes VERA i VERA 2 examinant els convenis bilaterals i multilaterals existents en aquesta matèria, així com qualsevol altre instrument (com ara directives i convencions) dirigit a la persecució d’infraccions de trànsit comeses per no residents.

CAPTIVE va examinar l’efectivitat d’aquests convenis i instruments i va desenvolupar una millor comprensió de les implicacions legals, administratives i tecnològiques, i els eventuals desavantatges. El projecte posava especial èmfasi en les sancions no econòmiques com ara suspensió del permís o la llicència de conduir, i les restriccions i el carnet per punts. Utilitzant aquesta informació, el projecte pretenia fer recomanacions adreçades als diferents cossos policials, així com propostes i recomanacions de mesures a adoptar per la Unió Europea que hauran de ser preses a curt i mitjà termini per millorar la persecució d’infraccions transfrontereres.

Data d'actualització:  25.01.2010