• Imprimeix

PROSPER (Finalitzat)

prosper

Inici projecte: 12/2002 
Fi projecte: 03/2006

El Servei Català de Trànsit va col·laborar amb el projecte europeu PROSPER sobre l’efectivitat de nous sistemes de gestió de la velocitat basats en la tecnologia de la informació aplicada a l’adaptació intel·ligent de la velocitat (ISA).

L'objectiu del projecte PROSPER era abordar aquests aspectes de la política de gestió de les carreteres de velocitat mitjançant la identificació de les qüestions clau relatives als diferents actors en el procés d'implementació i, després, respondre a aquestes preguntes mitjançant la investigació i el desenvolupament.

L’objectiu general del projecte era contribuir a la millora de la seguretat en el trànsit responent a les qüestions següents:

  • Quina eficàcia té l’ús dels mètodes de regulació de la velocitat de carretera basats en tecnologia d’informació (ISA) comparada amb l’eficàcia dels mitjans materials tradicionals?
  • Com reaccionaran els usuaris de les carreteres davant d'aquestes novetats?
  • Quines són les estratègies apropiades per a la implantació i quins obstacles s’hauran de superar?

El Servei Català de Trànsit va efectuar una prova pilot amb 20 vehicles particulars que es van equipar amb l’adaptador intel·ligent de velocitat (guiat per GPS) durant l’hivern 2003-2004 a la ciutat de Mataró. Concretament, els adaptadors de velocitat es van instal·lar el mes de desembre de 2003 i a partir del 15 de gener de 2004, i durant 4 mesos, es va fer la prova pilot d’ús d’aquest sistema. Així mateix, va difondre el projecte i els resultats de les investigacions que es van portar a terme.

Enllaços relacionats

Data d'actualització:  29.04.2010