• Imprimeix

SERTI (Finalitzat)

logo

Inici projecte: 01/1997
Fi projecte: 12/2006

SERTI va ser un dels set programes euroregionals iniciats per la Direcció General de Transport i Energia (DGTREN) de la Comissió Europea amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat dels serveis a la xarxa viària europea. El programa SERTI es va incloure dins del projecte MIP sobre el període de sis anys 2001-2006 i va representar una inversió total de 160 milions d'euros, dels quals 30 milions d'euros van correspondre a finançament europeu. Els vint-i-cinc socis de SERTI aplicaven la gestió del trànsit i dels serveis d'informació a l'usuari mitjançant sistemes de transport intel·ligents (ITS) per millorar la seguretat i el confort en els corredors de carretera que uneixen Alemanya, França, Espanya, Itàlia, Suïssa i Andorra: 5.000 km d'autopistes i carreteres principals, 20 regions a 6 països. El trànsit en aquestes vies comprèn una proporció considerable d'estrangers en les diferents xarxes nacionals, amb les següents característiques importants: períodes de forta emigració, creuament habitual de la frontera i trànsit amb un percentatge elevat  de vehicles pesants.

Objectius

Per tal de millorar la seguretat i el confort en els corredors de carretera, els socis de SERTI van implementar sistemes intel·ligents de transport, centrant-se en els tres aspectes principals:

  • Els serveis d'informació a l'usuari a través de diferents mitjans de comunicació (senyals de missatge variable, ràdio, RDS-TMC, Internet, etc.).
  • El desenvolupament de plans de gestió del trànsit i coordinació transfronterera.
  • La millora dels sistemes de recopilació de dades i dels centres de gestió del trànsit.

mapa_serti

Enllaços relacionats

Data d'actualització:  29.04.2010