• Imprimeix

SUNflower+6 (Finalitzat)

logo_sunflower

Inici projecte: : 01/2002
Fi projecte: 03/2003

El projecte SUNflower pretenia analitzar les polítiques de seguretat viària implementades per Suècia, el Regne Unit i Holanda que havien obtingut resultats força bons amb estratègies diferents.

L'objectiu era dur a terme tant una avaluació detallada de les dades i les hipòtesis que fonamentaven aquestes polítiques com identificar les polítiques socials i de transport generals a cada país que influïen en les estratègies adoptades. Això formava part d'un programa d'estudi destinat a establir les millors pràctiques en termes nacionals i europeus per abordar els problemes de seguretat viària. Si es podien identificar les polítiques adequades, es podria suggerir la transferència entre els països de l’estudi i entre la resta de països europeus amb taxes encara més elevades de mortalitat.

SUNflower+6

El projecte SUNflower+6 va ser un projecte biennal que va començar l’any 2004 amb l'objectiu d'identificar les diferències en el rendiment de la seguretat viària dels països europeus següents: Suècia, el Regne Unit i els Països Baixos (Grup SUN), la República Txeca, Hongria i Eslovènia (Grup Central), i Espanya, Grècia, Portugal i Catalunya (Grup Sud).

L’objectiu era comparar el desenvolupament de la seguretat viària dels diferents participants per identificar les relacions entre els riscos a les carreteres i les polítiques, els programes i les mesures de seguretat viària per tal d’obtenir directrius i protocols per solucionar els problemes del futur i establir relacions mútues de suport, ajuda i assessorament entre els participants.

El projecte SUNflower+6 va suposar una gran oportunitat per al Servei Català de Trànsit en aprofitar l’avantatge d’una metodologia contrastada per aprendre dels països europeus líders en seguretat viària i per reorientar millores al Pla de seguretat viària.

Enllaços relacionats

Data d'actualització:  29.04.2010